Sveika mityba

Norinčioms (-iems) sulieknėti, kovoti su viršsvoriu, taip pat kitais būdais gražinti savo kūną bei dvasią

Moderatoriai: veziuke, kami, kadaise, Frida, Tilly

Standartinė Guste » 04 08 11, Tre 14:30

E215 rekomenduojama vengti
E216 rekomenduojama vengti
E217 rekomenduojama vengti
E218 rekomenduojama vengti
E219 rekomenduojama vengti
E220 rekomenduojama vengti
E221 rekomenduojama vengti
E222 rekomenduojama vengti
E224 rekomenduojama vengti
E225 rekomenduojama vengti
E226 rekomenduojama vengti
E227 rekomenduojama vengti
E228 rekomenduojama vengti
E230 rekomenduojama vengti
E234 nisinas antibiotikas gaunamas iš bakterijų, naudojamas aluje, pomidorų pastoje
E235 natamicinas gaunamas iš bakterijos ,būna mėsoje, sūriuose
E236 Skruzdziu rugstis rekomenduojama vengti
E237 rekomenduojama vengti
E238 rekomenduojama vengti
E239 rekomenduojama vengti
E249 Kalio nitritas spalvos fiksatorius, nenaudojamas vaikų maiste
E250 Natrio nitritas rekomenduojama vengti
E252 kalio nitratas naudojamas mėsoje, draudžiamas daugelyje šalių.
E260 Acetine rūgštis pagrindine acto dalis, naudojama padažuose, marinatuose
E261 Kalio acetatas naudojamas padažuose, marinatuose
E262 natrio acetatas rūgštingumo reguliatorius
E263 kalcio acetatas rūgštingumo reguliatorius, gaunamas iš medžio spirito
E264 amoniako acetatas rekomenduojama vengti
E270 maistinė rūgštis naudojama padažuose, gaivinančiuose gėrimuose, saldumynuose
E280 gaunama iš etileno arba medžio minkštimo naudojama duonoje, miltiniuose produktuose
E290 anglies dioksidas gaunamas iš kalkių, naudojamas vynuose, gaivinančiuose gėrimuose, saldumynuose.
E297 fumarine rūgštis gaunamas iš fumarios augalo, naudojama kaip antioksidantas ar kildinimo agentas gaivinančiuose gėrimuose ar kepiniuose
E300 askorbinė rūgštis miltų apdorojimo agentas, vitaminas C, gali būti susintetintas iš gliukozės, natūraliai randasi vaisiuose ir daržovėse
E301 natrio askorbatas vitamino c natrio druska
E302 kalcio askorbatas vitaminas c
E303 kalio askorbatas vitamino c kalio druska
E304 askorbilas palminatas
E306 vitaminas E randamas aliejinėse kultūrose, veikia kaip antioksidantas.
E307 vitaminas E randamas aliejinėse kultūrose, veikia kaip antioksidantas.
E308 vitaminas E randamas aliejinėse kultūrose, veikia kaip antioksidantas.
E309 vitaminas E randamas aliejinėse kultūrose, veikia kaip antioksidantas.
E310 propyl galatas sumažina kartumą kai kuriose aliejuose, nenaudojamas vaikų maiste, naudojamas:aliejuje,margarine,padawuose.
E317 eritorbine rūgštis gaunama iš cukrozės.
E318 natrio eritorbatas gaminamas iš eritorbines rūgšties
E319 gaunamas iš naftos, naudojamas aliejuje, margarine, rekomenduojama vengti
E319 gaminamas iš naftos, apsaugo nuo oksidacijos, naudojamas kramtomojoje gumoje, margarine, riešutuose, patariama vengti, daugumoje šalių uždraustas
E322 lecitinas emulsiklis gaunamas iš sojos riešutų, naudojamas šokolade, majoneze, pieno milteliuose
E325 natrio laktatas gaunamas iš pieno
E330 citrinos rūgstis gaunamas iš citrininių vaisių, plačiai naudojamas
E338 fosforo rūgštis naudojama sūriuose
E339 natrio fosfatas mineralinė druska
E341 kalcio fosfatas mineralinė druska
E375 niacinas vitaminas B3 natūraliai gaunamas iš pupų, pieno, kiaušinių, mėsos, neturėtu viršyti 1000 mg per dieną
E381 mineralas gaunamas iš citrinos rūgšties
Numeris Pavadinimas Aprašymas
E400 alginine rūgštis tirštiklis gaunamas iš jūros dumblių, naudojamas kremuose, leduose, jogurtuose.
E405 tirštiklis, gaunamas iš naftos.
E406 agaras tirštiklis gaunamas iš raudonųjų jūros dumblių, naudojamas mėsoje, leduose.
E407 karagenanas rekomenduojama vengti
E410 akacijos pupų guma, naudojama saldainiuose, sulčių gėrimuose.
E412 guaros guma gaunama iš augalo seklų, rekomenduojama vengti
E413 tragacantas tai augalo sakai, gali sukelti alergiją, rekomenduojama vengti
E414 gaunama iš akacijos sulčių, rekomenduojama vengti
E415 ksantano guma gaunama fermentuojant kukurūzų cukrų
E416 karajos guma gaunama iš augalo, turi savybę padidėti net iki 100 kartų gavus drėgmės, naudojama kremuose, leduose.
E417 taros guma gaunama iš taros krūmo.
E420 sorbitolis dirbtinis saldiklis, gaunamas iš gliukozės, uogų, naudojamas saldainiuose, džiovintuose vaisiuose, mažo kaloringumo maiste, nenaudojamas vaikų maiste
E421 manitolis dirbtinis saldiklis, gaunamas iš jūros dumblių, nenaudojamas vaikų maiste
E422 glicerolis dirbtinis saldiklis
E433 emulsiklis gaunamas iš gyvulinės kilmės riebalų
E440 pektinas natūraliai išgaunamas iš obuolių žievės, naudojamas kaip uogienių tirštiklis, želė, padažuose, nevartoti dideliais kiekiais
E441 želatinas rekomenduojama vengti
E450 difosfatas patariama vartoti nedideliais kiekiais
E500 Sodium karbonatas soda
E503 amoniako karbonatas rekomenduojama vengti
E507 hidrochlorine rugštis rekomenduojama mažais kiekiais
E508 kalio chloridas rekomenduojama vengti
E510 amoniako chloridas naudojamas miltiniuose produktuose, rekomenduojama vengti
E511 magnio chloridas magnis yra būtinas organizmui
E513 sieros rugštis uždrausta daugelyje šalių, rekomenduojama vengti
E514 natrio sulfatas gali pakeisti vandens balansą organizme
E518 magniosulfatas laisvina vidurius
E519 vario sulfatas būtinas mineralas
E542 kaulų fosfatas gaunamas iš kaulų, naudojamas sausame piene skirtame kavai balinti
E579 geležies glukonatas spalvos palaikymui naudojamas priedas, gaunamas iš geležies ir gliukozės
E620 glutamatine rugštis skonio stipriklis, druskos pavaduotojas, gaunamas iš bakterijų, nerekomenduojamas vaikams
E621 mononatrio glutamatas skonio stipriklis, druskos pavaduotojas, gaunamas iš bakterijų, nerekomenduojamas vaikams, naudojamas konservuotose produktuose
E622 monokalio glutamatas druskos pakeitėjas, rekomenduojama vengti
E623 kalcio diglumatas druskos pakeitėjas
E624 monoamoniako glutamatas druskos pakeitėjas
E625 magnio diglumatas druskos pakeitėjas
E636 maltolis gaunamas iš medžių, aliejų
E900 dimetilo polisiloksanas silikonas
E901 bičių vaškas glazūra, naudojama vaškuoti vaisius, gali sukelti alergiją
E903 karnuobos vaškas gaunamas iš palmių, vaškuojami vaisiai
E905 parafinas naudojamas saldumynuose, džiovintuose vaisiuose
E902 l-cysteinas druskos pakeitėjas
E925 chlorinas druskos pakeitėjas
E950 asulfamo kalis dirbtinis saldiklis(200 kartų saldesnis už cukrų),rekomenduojama vengti
E951 aspartanas dirbtinis saldiklis, rekomenduojama vengti
E952 kiklamato rugštis dirbtinis saldiklis, rekomenduojama vengti, uždrausta daugelyje šalių
E954 sacharinas dirbtinis saldiklis, gaunamas iš tolueno (kancerogeno), rekomenduojama vengti
E955 cukralose dirbtinis saldiklis, pradėtas naudoti tik nuo 1998 metų
E958 tauminas dirbtinis saldiklis, gaunamas iš tropinių vaisių
E967 ksilitolis randamas avietėse, komerciniu būdu išgaunamas iš medienos
E1100 amylasas gaunamas iš grybų ar kiaulių kasos
E1202 skaidrinanti medžiaga, naudojama aluje, vyne, taip pat naudojamas kaip spalvos stabilizatorius
E1510 etanolis alkoholis
Vartotojo avataras
Guste
 
Pranešimai: 208
Užsiregistravo: 04 07 05, Pir 13:35
Miestas: Panevezys

Standartinė hirri » 04 08 11, Tre 14:42

aciu labai labai :) tai jeigu nera prieraso, kad vengti, vadinasi, ji galima, taip suprantu?
Vartotojo avataras
hirri
 
Pranešimai: 2628
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 10:08
Miestas: Vilnius

Standartinė Guste » 04 08 11, Tre 14:44

Na as irgri taip supratau, o kiti pvz E308 - netgi vitaminai, tai iseina kad ir naudingi
Kadangi lentele ne pati kuriau tai deja ir pakomentuot negaliu ...
Vartotojo avataras
Guste
 
Pranešimai: 208
Užsiregistravo: 04 07 05, Pir 13:35
Miestas: Panevezys

Standartinė Lincikas » 04 08 11, Tre 14:47

Guste rašė:Na as irgri taip supratau, o kiti pvz E308 - netgi vitaminai, tai iseina kad ir naudingi
Kadangi lentele ne pati kuriau tai deja ir pakomentuot negaliu ...


O tie nuo 214 iki 230 tai jau be paaiskinimu :lol: vien vengti belieka :!: :lol:
Vartotojo avataras
Lincikas
 
Pranešimai: 161
Užsiregistravo: 04 07 16, Pen 18:32

Standartinė Lasinine-kanapine » 04 08 13, Pen 18:08

Laba diena. Ar siame skyriuje yra tema apie makrabiotine mityba? Apie in ir jan. Dar mane labai domina ajurveda. Perziurejau tik pirmus desimt puslapiu, o cia ju nemazai, taigi patingejau visus nuodugniai isnagrinet. Jei cia yra rasoma tokiom temom, ar galit kas nurodyti kokiuose konkreciai puslapiuose.
Lasinine-kanapine
 

Standartinė kami » 04 08 13, Pen 18:35

Yra dar ir kitas variantas.Dabar knygynuose yra pirkti tokia knygele Kacudzo Nishi "Energetine mityba:makrobiotika" Tik 6lt su kapeikom kainuoja.Tikrai,tai atskiras mokslas.as galeciau tik apie in ir jan maista parasyti,bet pries tai juk didziulis ivadas reikalingas,kad butu aisku apie ka is viso kalbama :? Todel,jei tikrai nori giliau panagrineti,geriau butu paciai kokia knygele paskaityti,kad galetum isigilinti.
Tas pats ir ajurveda liecia
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 8825
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Standartinė kami » 04 08 13, Pen 20:33

Apie makrobiotine mityba

Na,pabandysiu kuo trumpiau (jei iseis) parasyti apie kuno energija ki(ci),kuri susideda is dvieju daliu-dangaus energijos ir zemes energijos.Dangaus energija vadinama jan,o zemes energija-in.
Visata-siu dvieju energiju saveika.Zmogus-Visatos dalis,todel negali buti nuo jos atsietas,gyventi pagal kitus desnius..Musu visatos desnis-amzina jan ir in saveika.Zmogaus kune turi buti in ir jan harmonija.Kai nera harmonijos,nera ir sveikatos.


Na,dabar reikrtu daug kalbeti apie tai,kas buna,kai vyrauja viena ar kita energija,apie penkias kuno stichijas,ki cirkuliavimo meridianus,bet apsistosiu ties mityba.

Zmogus turi gauti subalansuota jan ir in bei penkiu elementu energija.Zmogus turi naudoti energetini maista.Organizmui kenkia bet koks balastas-negyvas,neenergetinis maistas,kuris su krauju paplinta visam organizme ir ji nuodija.Energetinis maistas-jegos ir sveikatos versme.Kunui naudingas energetinis maistas,kuriame suderintos jan ir in energijos.

Maisto produktai,kuriuose gausu jan ir in energijos.

Jan-ryziai,soros,kvieciai,grikiai,krevetes,omarai,sardines,silkes,lasisos ir kitos rausvu raumenu zuvys,zuvu ikrai,ridikeliai,ropes,svogunai,petrazoles,krapai,morkos,antiena,kalakutiena,kurapku mesa,kastonai,obuoliai,druska.

In-rugiai,kvieciai,kukuruzai,avizos,karpiai,unguriai,veziai,upetakiai,lydekos,skumbres,baklazanai,pomidorai,bulves,ankstiniai pipirai,pupos,agurkai,moliugai,grybai burokeliai,cesnakai,kopustai,kiauliena,aviena,vistiena,kefyras,grietine,varske,sviestas,pienas,suris,ananasai,apelsinai,bananai,citrinos,kriauses,vynuoges,riesutai,arbuzai,slyvos,medus,cukrus,riebalai,kava,vynas,gazuotas vanduo.

Kaip matote,in energijos turi kur kas daugiau produktu,nes in-zemes energija,o jan-dangaus,kitaip tariant,in-kuno energija,o jan-dvasios.Zmogus sukurtas kaip zemiska ir kartu dangiska butybe,t.y. kuniska ir dvasiska.Taciau zmogus priprato buti labiau kuniskas,negu dvasiskas.Jis per daug prisiriso prie zemes,kuno ir apleido dvasia.


Kad neapsunkinciau jusu protu,tam kartui uzteks.Kita karta pratesiu
Paskutinį kartą redagavo kami 04 08 14, Šeš 10:00. Iš viso redaguota 1 kartą.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 8825
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Standartinė Lasinine-kanapine » 04 08 13, Pen 21:17

Atsiprasysiu, bet noreciau truputi pataisyt, jei galima. Druska priklauso jan maisto grupei, bet tik tuo atveju jei ji nevalyta.Ps.(cia pagal Ozava).
Lasinine-kanapine
 

Standartinė kami » 04 08 13, Pen 21:25

Juk makrobiotikai apie nevalyta ir tekalba.Kruopos irgi nevalytos
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 8825
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Standartinė kami » 04 08 14, Šeš 10:36

Tesiu apie makrobiotika

Siuolaikinis zmogus pernelyg zemiskas.Jis dazniausiai vartoja Zemes energija teikiancius maisto produktus,jam truksta Dangaus energijos.In energija isplecia,o jan energija suspaudzia.Kai vyrauja in energija,kunas pleciasi,dideja,sunkeja.Vartodamas makrobiotini maista,zmogus atsinaujina,stipreja jo dvasia,keiciasi kunas.Kunas tampa grakstesnis,atsinaujina,isryskeja jo raumenys.Atsikuria isorine ir vidine organizmo pusiausvyra ir tolygiai veikia visi organai.Zmogus,kurio mityboje subalansuotos dangaus ir zemes energijos,nepasigenda ledu,saldziuju desertu,negeria limonado,alkoholiniu gerimu,atsisako kitu kenksmingu produktu.
Pagalvokite,ar jusu vartojamuose produktuose nera per daug in energijos,o per mazai jan?In ir jan energiju pusiausvyros pazeidimas liudija,kad esate prikaustytas prie zemes,kad in perteklius apkarpe jusu dvasios sparnus.Nepageidautinas ir jan perteklius,tad siekite siu energiju pusiausvyros,o pasieke nepraraskite,subalansuokite savo kasdienine mityba.
(bus daugiau)
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 8825
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Standartinė kami » 04 08 15, Sek 13:42

Vel apie makrobiotika

Labai daug in energijos turi kava ir juoda arbata,o labai daug jan energijos-pauksciu kiausiniai,todel nepatariama jais piktnaudziauti.
Makrobiotika-ne dieta.Ji nereikalauja grieztai apriboti mityba,vartoti tik augalinius produktus.
Makrobiotika nereikalauja visiskai atsisakyti ir gyvulinio maisto.Svarbiausia-suderinti produktus ir tinkamai juos paruosti.Jau buvo rasyta,kad sveikas maistas yra tas,kurio nesugadino pats zmogus,kuriame isliko energija.Todel makrobiotika labai daug demesio skiria maisto produktu kokybei ir paruosimui.

Makrobiotikos sveiko maisto ruosimo ir vartojimo taisykles

1.Nevartokite pramoniniu budu apdorotu maisto produktu.Valgius is neapdorotu,naturaliu produktu gaminkites patys.
2.Raciono pagrinda (50-60% viso maisto) turi sudaryti ryziai ir nemalti grudai.Tokio maisto galite suvalgyti tiek,kiek norite.
3.Darzoves ir vaisiai turi sudaryti 25-30%dienos raciono.Geriausia valgyti zalius,neluptus arba siek tiek apvirintus,bet nekeptus vaisius ir darzoves.
4.Kasdieniniame racione turi buti 5-10% ankstiniu(zirniu,pupeliu,lesiu),dumbliu ir juros darzoviu(juros kopustu)
5.Apie 5-10% dienos raciono turi sudaryti darzoviu ir grudu sriubos.
6.Jei pageidaujate,5-10% dienos raciono gali sudaryti zuvis,riesutai,saulegrazos.
7.Mesa,pieno produktus,riebalus,kiausinius valgykite tik retkarciais,ypatingomis progomis.
8.Nepiktnaudziaukite gaivinamaisiais gerimais,venkite limonado,kavos ir juodos arbatos.Gerkite zaliaja arbata,grudu kava,zoliu arbata,zensenio arba lotoso uzpila.
9.Patiekalams ruosti naudokite tik vandeni,nieko nekepkite,o tik virkite.Jeigu labai reikia,ipilkite siek tiek augalinio aliejaus.
10.Kuo reciau valgykite baklazanu,pomidoru,bulviu ir kitu daug in energijos turinciu darzoviu.
11.Puiku,jei mokate kepti duona.Kepkite ja is stambaus malimo grudu su selenomis.Nepirkite baltos duonos.Pasirinkite nemaltu grudu duona arba duona su selenomis.
12.Kiekviena kasni sukramtykite bent 50 kartu,o dar geriau-100 kartu.Jei maistas is tikruju naudingas,tai kramtomas jis darosi dar gardesnis.Kramtydami perkepta mesa pajusite,kad ji neturi skonio.Be skonio,vadinasi,be energijos.Jei kramtydami jauciate skoni-jus gaunate maisto energija.
13.Nepersivalgykite,pakilkite nuo stalo dar jausdami alki.Tai normalu.Sotuma pajusite veliau,mazdaug po pusvalandzio ar valandos,kai prasides virskinimo procesas.Prisiminkite senoves isminti:jei baigei valgyti pasijutes sotus-tu persivalgei,o jei baigei valgyti persivalges-tu apsinuodijai.

Gal dar rytoj spesiu truputi parasyti.Jei dar bus idomu kam apie makrobiotika galesiu pratesti,kai grisiu is kelioniu
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 8825
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Standartinė kami » 04 08 16, Pir 10:16

Makrobiotikos pagrindas-javu grudai.Tai pacios gamtos tiekiamas sveikiausias,daugiausiai energijos turintis maistas.Kai kurie musu proteviai grudus garbino kaip dieviskos kilmes medziaga ar net medziaga,is kurios Dievas sukure zmogu.Japonu kalbos zodziai"ramybe ir harmonija" turi dar viena reiksme-"valgyti grudus".Tad pati japonu kalba mums teigia:tik valgydami grudus igyjame ramybe ir harmonija.
Labai svarbu valgyti nesmulkintus,neapdorotus grudus.Tai reiskia,kad negalima salinti nei selenu,nei gemalu,nei apvalkaleliu.Naturalus grudai turi visu reikalingu zmogui medziagu,o siu medziagu proporcijos idealiai atitinka organizmo poreikius.Be to,naturalus varpiniu augalu grudai-vieni pigiausiu maisto produktu.

Sveikatos ir ilgu gyvenimo metu paslaptys gludi japoniskoje 150g ryziu leksteje.Jei si ryziu kieki isvirsime be druskos ir aliejaus,tai riebalu jame bus kaip trcdalyje duonos riekes,baltymu-kaip puseje stiklines pieno,kalcio-kaip viename pomidore.Pakankamai bus ir vitaminu,ir gelezies,ir augalines lastelienos.Ryziai padeda atsikratyti daugelio ligu,gerina veido spalva.Ryziai,ne taip,kaip miltiniai gaminiai,netukina,padeda isvengti kraujagysliu ligu,nors juose,kaip ir miltuose,gausu tu paciu naudinguju medziagu.Geriau kasdien suvalgyti 200-300 gramu ryziu,uzuot kimsus bandeles,duona,batonus.Nereikia pamirsti,kad ryziuose yra daug krakmolo,tad juos reikia ypatingai gerai sukramtyti ir ju negalima uzgerti skysciais,nes skrandis suvirskina tik seilemis imirkusi krakmola.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 8825
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Standartinė DARR » 04 08 26, Ket 14:00

VISI produktai, kurie pasaldinti ir neturi kaloriju yra nuodai, be galo kensmingi; tai sintetiniai toksinai, kurie labai gadina sveikata, yra pasitaike net mirciu. Tas yra puikiai dokumentuota: pvz., sita kraupi aspartamo, kuri patvirtino FDA, istorija, kur nepaisant akivaiziu toksisku sitos bjaurios substancijos poveikiu, ji buvo patvirtinta. Pinigai, pelnas, itakos, valdzia... . Arba sacharinas, siaubas ima vien pagalvojus apie tai. Brr, nevalgykite tokiu nesamoniu ir kitoms neduokite- tas pats kas nuodijimas mazomis dozemis.

Kiek as zinau, vienintele isimtis saldikliams, kurie neturi kaloriju yra stevia, zole, is kurios ir daromas pakaitalas cukrui- nepaprastai saldus ir naturaliu pagrindu. Tai vienintelis nemaistinis saldiklis, kuri vartoju.

Ne dirbtiniu ir kenksmingu saldikliu reikia, daryti agresyvu organizmo valyma, nuo zarnyno, kirmeliu iki paties kraujo, limfinio skyscio, radikalaus gyvensenos pakoregavimo. Taip, buna, kad diabetas kartais neisgydomas, ypac I-ojo tipo, visa kita- zmogaus desperacijos reikalas.
IBI SEMPER EST VICTORIA UBI CONCORDIA EST
Vartotojo avataras
DARR
 
Pranešimai: 1259
Užsiregistravo: 04 07 08, Ket 19:39
Miestas: GLEN ELLYN, IL

Standartinė anapus » 04 08 26, Ket 14:08

DARR>nenoriu leistis i ilgas diskusijas,nes sveika vistiek nenumirsiu,o taip ant kiekvienos pakuotes ziuret kas ten per saldiklis ir kiek ten E raideliu tai jau mano manymu yra paranojiskai nesveika.
Vartotojo avataras
anapus
 
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 04 07 24, Šeš 20:58

Standartinė DARR » 04 08 26, Ket 14:33

kokia paranoja? ar tu pakankmai esi isigilinusi i tuos saldiklius, kas tai per daiktas, kaip i rinka iskilo ir koks ju poveikis? Tu gali valgyti ka nori, cia tavo pasirinkimas, as tik manau, kad pravartu yra zinoti apie visas tas baisybes, kurios mums samoningai kisamos, sveika ar nesveika, bile tik pelninga butu. Zinotum tu saldikliu zala, kitaip kalbetum. Pateikiu viena gabaliuka apie aspartama. bet cia tavo teise manyti, kad tai paranoja, mano teise manyti, kad tiesiog kenksmingas produktas.

http://www.mercola.com/article/aspartame/fraud.htm
IBI SEMPER EST VICTORIA UBI CONCORDIA EST
Vartotojo avataras
DARR
 
Pranešimai: 1259
Užsiregistravo: 04 07 08, Ket 19:39
Miestas: GLEN ELLYN, IL

AnkstesnisKitas

Grįžti į Lieknėjančių forumas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Bing [Bot], Google [Bot] ir 1 svečias