InstaForex

Sveika mityba

Norinčioms (-iems) sulieknėti, kovoti su viršsvoriu, taip pat kitais būdais gražinti savo kūną bei dvasią

Moderatoriai: veziuke, kami, kadaise, Frida, Tilly

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 12 09 02, Sek 17:05

"...По вечерам я ложила кусок сырого мяса или печени в стакан, заливала колой или энергетиком - они утром ужасались, ведь мясо распадалось на хлопья. А Спрайтом я откипятила чайник у них на глазах - они были в шоке. "
Vakare gabaliuka sviezios mesos arba kepenu deti i stikline,uzpilti kola arba energetiniu.Ryte suyra.
Spraitu vaiku akyse isvirino arbatinuka nuo kalkiu.Reik ir man taip padaryt,kitaip neveikia,vis mazoji nusiperka :evil:
Dar raso,kad cipsus degino,kad suprastu,kad jie ismirke riebaluose.Dar ant stalo papyle tiek pat pagal kaloriju skaiciu cipsu ir padejo duonos.Vaikai buvo sokiruoti.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 12 10 01, Pir 16:58

Labai uzsimaniau paragaut troskintu krienu lapu :roll: O vegetariska desra(esu dejus recepta)is
zirniu miltu nelabai apetitnai atrodo,gal ,kad isvaizda panasi i daktariska :roll:
http://www.ekodiena.lt/sveikuoliai-zita ... -namus-ir/
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 12 10 30, Ant 08:46

Reikes perskaityt:

http://m.lrytas.lt/-1351176903134938609 ... ligoms.htm

39 nekaloringi produktai, užkertantys kelią įvairioms ligoms

Žmonės valgo ir dauguma iš jų nesuka galvos dėl kalorijų kiekio, patiekalo maistingumo. Tačiau mitybos specialistai atranda vis naujų sąsajų tarp įvairių dietų ir širdies ligų, vėžio ar Alzheimerio ligos, rašo mycharm.ru. Todėl, norint išvengti šių ligų, reikia ne tik atsikratyti žalingų įpročių, bet ir sveikai maitintis. Žinia, vaisiai ir daržovės – sveikos mitybos pagrindas, tačiau gal ir nustebsite sužinoję, kad saikingas kiekis šokolado, sviesto ar net lašinukų duoda didelę naudą organizmui.

Užkandžiai

1. 20 gramų juodojo šokolado (pusiau saldusis ar kartusis)- 95 kalorijos.
Тamsusis šokoladas turi antioksidanto – polifenolio, mažinančio širdies ir kraujagyslių ligų riziką, palaikančio reikiamą insulinio kiekį organizme bei mažinančio padidėjusį kraujospūdį.
2. Trečdalis puodelio avokadų ir pomidorų padažo su prieskoniais – 90 kalorijų.
Vartojant šį meksikietišką padažą (jame gausu vitamino C, folio rūgšties, kalio) lengviau išlaikyti normalų cholesterolio bei kraujospūdžio lygį organizme.
3. Valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus – 95 kalorijos.
Alyvuogių aliejus – vienas iš vertingiausių riebalų šaltinių.
4. Du arbatiniai šaukšteliai natūralaus sviesto – 65 kalorijos.
Šis produktas taip pat turtingas antioksidantais ir mažina diabeto vystymąsi.
5. 15 vienetų datulių – 85 kalorijos.
Juose gausu aminorūgščių, gerinančių kraujotaką ir palaikančių arterijų pralaidumą.
6. 13 neskaldytų migdolų riešutų – 90 kalorijų.
Šis maistas labai naudingas širdžiai. Migdoluose yra vitamino E, užkertančio kelią cholesterolio kaupimuisi ant arterijos sienelių.
7. 15 gramų graikiškų riešutų – 65 kalorijos.
Graikiški riešutai yra geriausia profilaktikos priemonė smegenims.
8. Vienas kramtomiosios gumos lapelis be cukraus – 5 kalorijos.
Anot specialistų, nuolat kramtantys gumą gali tikėtis sveikų dantų ir dailios figūros. Tyrėjų tvirtinimu, kramtomoji guma be cukraus pirmiausiai apsaugo ir valo dantų emalę nuo apnašų. Be to, kramtant gumą, nuslopinamas alkis ir mažiau suvalgoma.

Pieno produktai

9. 20 gramų aštraus čederio sūrio – 90 kalorijų.
Net ir toks mažas sūrio kiekis 15 procentų aprūpina reikiamu kalcio kiekiu ir sumažina krūties vėžio atsiradimo riziką.
10. Trys šaukštai šaldyto jogurto – 80-90 kalorijų.
Pakeiskite mėgstamus ledus į šaldytą jogurtą, turintį vadinamųjų gyvų, aktyvių bioelementų ir gausite 10 procentų reikiamo kalcio kiekio bei padidinsite naudingų bakterijų kiekį, reikalingų žarnynui.

Gėrimai

11. 2/3 stiklinės granato sulčių – 90 kalorijų.
Tyrimas parodė, kad šios sultys, užkerta kelio vėžio vystymuisi, o taip pat ir vėžinių ląstelių atsiradimui plaučiuose.
12. Stiklinė pomidorų sulčių – 50 kalorijų.
Natūralios pomidorų sultys – didžiausias antioksidantų šaltinis. Taip pat jose nemažai ir kitų naudingų medžiagų. Tarp jų ir vitaminų C bei A.
13. Arbatinis šaukštelis žaliosios arbatos, pasaldintos 1 šaukšteliu medaus – 65 kalorijos.
Žaliojoje arbatoje taip pat gausu antioksidantų. Specialistų tvirtinimu, žalioji arbata neleidžia formuotis vėžinėms ląstelėms organizme. Medus – papildomas antioksidantų šaltinis.

Vaisiai ir uogos

14. Du vidutinio dydžio kiviai – 95 kalorijos.
Vienas kivis – tai vitamino C dienos norma. Be to, kivis pirmauja tarp kitų vaisių dėl to, kad jame daugiausiai organinių medžiagų.
15. Puodelis mėlynių – 85 kalorijos.
Mėlynėse gausu pterostilbeno, padedančio įveikti storosios žarnos vėžį.
16. Trys valgomieji šaukštai spanguolių padažo – 75 kalorijos.
Spanguolės užkerta kelią infekcijų atsiradimui šlapimtakiuose, širdies ligoms bei saugo nuo mikrobų ir dezinfekuoja dantenas.
17. Vienas vidutinio dydžio obuolys su žieve – 70 kalorijų.
Suvalgius bent vieną vidutinio dydžio obuolį per dieną, galima išvengti dažnų vizitų pas gydytoją. Vis dėlto obuolius reikėtų valgyti su žievelėmis. Tyrimas parodė, kad tai užkerta kelią chroniškų ligų atsiradimui ar paūmėjimui, kadangi obuolio žievė – vienas geriausių antioksidantų šaltinių.
18. Dvi vidutinio dydžio figos – 75 kalorijos.
Figose gausu įvairių naudingų medžiagų. Tai ir vienos iš geriausių žarnyno valymo priemonių, neleidžiančių kauptis nuodingoms medžiagoms bei toksinams.
19. Vienas puodelis šviežių prisirpusių aviečių – 65 kalorijos.
Vienas puodelyje aviečių - daugiau kaip pusė vitamino C dienos normos.
20. Trys valgomieji šaukštai vyšnių – 75 kalorijos.
Vyšniose gausu beta karotino ir kitų antioksidantų. Be to, šios uogos padeda numalšinti skausmą ir paūmėjusį artritą. Taip pat vyšnios sumažina cukraus kiekį kraujyje ir reguliuoja insulino lygį. Tiksliau, jos daro didelę teigiamą įtaką dviem bene labiausiai pavojingiems diabeto vystymosi veiksniams.
21. Trečdalis arbūzo – 90 kalorijų.
Sotusis arbūzas greitai numalšina alkį ir tuo pačiu papildo organizmą kaliu bei А ir C vitaminais.

Daržovės

22. Trečdalis puodelio išvalytų sojų – 65 kalorijos.
Soja - labai maistingas produktas, kuriame ne tik gausu geležies, ypatingai svarbios moterims, nevartojančioms mėsos, bet padidina ir moteriškų hormonų estrogenų lygį organizme.
23. Vienas puodelis meksikietiško padažo – 70 kalorijų.
Vienas puodelis šio padažo atstoja dvi porcijas daržovių ir aprūpina organizmą maistingomis medžiagomis: vitaminais А ir C, folio rūgšties druska, kalciu bei kaliu.
24. Vienas maža pusė didelės saldžiosios bulvės – 55 kalorijos.
Šiose bulvėse gausu beta karotino, užkertančio kelią plaučių bei skrandžio vėžio vystymuisi bei lėtina senėjimo procesą.
25. Vienas puodelis neriebios daržovių sriubos – 90 kalorijų.
Vadinamojo mažo kaloringumo maistas, kaip ši sriuba, padeda suvartoti mažiau kalorijų ir nejausti alkio.
26. Vienas puodelis brokolių su trim valgomaisiais šaukštais daržovių užpilu – 95 kalorijos.
Ryškiaspalvės daržovės, kaip brokoliai ir briuselio kopūstai, turi stiprių priešonkologinių savybių, todėl, kad juose gausu antioksidantų – sulforafano.
27. Vienas puodelis gryno konservuoto moliūgo – 85 kalorijos.
Moliūgas – itin retas svečias ant stalo, tačiau viename puodelyje moliūgo yra 760 procentų kasdieninės vitamino A normos, 500 miligramų kalio ir dar daug kitų naudingų medžiagų.
28. Du puodeliai šviežiai supjaustytų špinatų ir užpilto 1,5 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus – 75 kalorijos.
Pieno produktai – ne vienintelis kalcio šaltinis. Šiuose žalumynuose taip pat gausu kalcio. Be to, špinatuose yra ir folio rūgšties druskų, mažinančių kiaušidžių vėžio atsiradimo riziką.

Baltymai

29. 1 didelis kiaušinis – 70 kalorijų.
Kiaušiniai (su tryniais) yra baltymų šaltinis ir juose gausu natūralių maistingų medžiagų. Pavyzdžiui, cholino (vitamino D4), geležies, cinko, karotinoidų ir liuteino. Todėl valgant kiaušinius galima įveikti įvairias akių ligas. Pavydžiui, kataraktą ar geltonosios dėmės degeneraciją. Kiaušiniai stiprina ir protinius sugebėjimus.
30. 70 gramų keptos ar rūkytos lašišos – 99 kalorijos.
Lašišoje gausu omegos-3 vitaminų, padedančių palaikyti normalų kraujospūdį, o širdį – geros formos.
31. Kepta vištos šlaunelė be odos – 75 kalorijos.
Mažas kiekis vištienos aprūpina jūsų organizmą kaliu, selenu, cinku ir kitomis maistingomis medžiagomis.
32. 60 gramų liesos keptos jautienos – 90 kalorijų.
Ši porcija – puikus geležies ir proteinų derinys bei sveikatos šaltinis, padedantis palaikyti normalų svorį.
33. Trečdalis puodelio konservuotų, neriebių pupų – 85 kalorijos.
Pupos – vienos iš nedaugelio daržovių, turtingų baltymais, net trečdalyje puodelio jų yra ne mažiau kaip penki gramai.
Grūdiniai produktai
34. Mažas avižinis sausainis – 65 kalorijos.
Jei ruošiatės kepti sausainius, išsirinkite neskaldytus grūdus, panašius į avižas. Vartodami neskaldytų grūdų produktus, sumažinsite cholesterolio kiekį organizme.
35. Riekė stambiagrūdės duonos – 65 kalorijos.
Didžiosios Britanijos Sveikatos apsaugos mokyklos prie Harvardo universiteto mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad vartojant neskaldytų grūdų produktus, užkertamas kelias širdies ligų ir diabeto atsiradimui ar paūmėjimui.
36. 10 natūralių kukurūzų – 90 kalorijų.
Kukurūzai – iš esmės pilnavertis grūdas, todėl patiekalai, pagaminti iš jų, daro teigiamą įtaką širdies veiklai. Kukurūzų miltuose – gausu antioksidantų, priešingai nei įprastuose miltuose. Kartais naudinga suvalgyti ir kukurūzų traškučių, pagamintų aliejuje.
37. Du puodeliai kukurūzų spragėsių ir vienas arbatinis šaukštelis aliejaus – 95 kalorijos.
Spragėsiai yra pagaminti iš neskaldytų kukurūzų, todėl jie ypač naudingi organizmui.

Vadinamieji sunkieji riebalai

38. Du su puse arbatinio šaukštelio paruošto majonezo – 85 kalorijos.
Маjonezui neretai priskiriamos neigiamos savybės, tačiau iš tikrųjų jame nemažai naudingų riebalų. Nepaisant to, majonezą derėtų vartoti ribotai. Ne daugiau kaip 9 gramus per dieną.
39. Du arbatiniai šaukšteliai linų sėklų aliejaus – 80 kalorijų.
Linų aliejuje yra daugiau оmegos-3 nei alyvuogių aliejuje, o tai labai naudinga vegetarams ir tiems, kurie apskritai nevalgo mėsos.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 12 10 31, Tre 09:26

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atnaujino duomenis, kokiuose Lietuvos prekybos tinklų pardavinėjamuose produktuose yra genetiškai modifikuotų organizmų.
http://verslas.delfi.lt/business/paskel ... d=59870599
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė demixas » 12 11 14, Tre 19:18

Na kas tas actimel ? Na taip, bakterija. Bet kokia bakterija? :) Nenustebciau jei tai butu bakterija, kuri susidaro pienui sugizus :D
Be to, nesutinku su daugelio sios temos kurejo pamokimais. Daug nenagrinesiu nesutapimu, bet pora paminesiu:
Vakariene riesutus? Kur matyta. Pasakykite koks riesutas neturi daug riebalu? Na gal koks nors, kuris taipogi neturi naudinguju medziagu :)
Kaip autorius parase apie dienos mityba as siulyciau daryti atvirksciai. (del sviezio maisto sutinku, nes paprasciausiai ilgiau stovintis maistas praranda savo naudingasias medziagas (zuvis uz poros val.), sutinku su autorium kad kai isalgsite-valgykite. Ziauriai skamba, bet tai taisybe. Autorius nepaaiskino kodel taip atsitinka. Viskas yra del to kad jei organizmas ilgai negauna maisto(jame esanciu medaigu) jis pradeda panikuot, depresuot, pegyvent, nerimaut ir t.t., tad jei imesite maisto tik po tarkim 8 valandu tai jis ne to kad pasisavint tiek kiek jam reikia, o kita ismest (plium :) ) jis paims tiek kiek jam reikia, o visa kita neismes, o pasides rezervui i pilvuka. Organizmas pradeda panikuoti ~ po 3val. Bet neimeskit i skrandi kas tris valandas po kijevo kotleta :) Uzteks po duonos riekute, varskes, pieno (tai kas turi baltymu raumenims ir angliavandeniu kurie greit dega). del mitybos: mastykit dar ir logiskai, ryte ar vakare jus pavarges? O visi organai negi manote kad ryte jie pavarge, o vakare pailseje ir zvalus? Kai kas sako kad valgyt ryte gali net pica, nes ryte ne tik zmogus, bet ir jo organai zvaliausi ir aktyviausi. O va vakare ir valgykime salotas :)
P.S. jei tau virs 30metu ir sumastei laikytis dietos tai pamirsk ja. Jei per 30 metu nesugebejai pakeisti mitybos ipatumu nemanau kad po tiek metu imsi ir pakeisi gyvenimo stiliu-mityba.
Visiems sekmes sveikoje mityboje ir kas moka angliskai gali pasiskaityt apie cukraus pakaitala, netgi kuris is ju geresnis truvia vs stevia (taip taip, pakeiskite cukru).
Parasysiu dar koki geresni straipsni pranesiu ;)
Vartotojo avataras
demixas
 
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 12 11 14, Tre 18:43

Re: Sveika mityba

Standartinė demixas » 12 11 14, Tre 19:27

Pasakysiu taip:
Valgykite ka norite. Svarbu po ne daug. Jei norit 4 hamburgeriu, prasom, bet teks kita ryta 30min. daryti rytine manksta :)
Vartotojo avataras
demixas
 
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 12 11 14, Tre 18:43

Re: Sveika mityba

Standartinė demixas » 12 11 15, Ket 08:40

Kaip kas suvokia sveika mityba. Man tai sveika mityba tai maistas, kuris yra toleruojamas organizmo. Tai yra maistas, po kurio gerai jautiesi, esi zvalus.
Paprasciausiai toks maistas (sveikas) yra lengvai skaldomas, turi mazai arba is vis neturi sociuju riebalu. Pavyzdziui del to ir nesiskaito cypsai ar saldainiai sveiku maistu, nes cypsai - npilna nesveikuju riebalu, saldainiai - uzkemsa arterijas, kraujagysles ir t.t. Issizadejus tokio "maisto" is kart ir sveikata, ir nuotaika, ir aktyvumas atsiranda.
Vartotojo avataras
demixas
 
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 12 11 14, Tre 18:43

Re: Sveika mityba

Standartinė kami » 13 03 21, Ket 12:17

Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 15723
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 13 05 17, Pen 10:20

Pavasarį žmonės būna dirglesni, nervingesni, į viską reaguoja neadekvačiai – tai magnio trūkumo simptomai. O magnio daug yra žalios spalvos daržovėse, jų žiemą valgome mažai. Magnio galime gauti su žaliaisiais žirneliais. Bet beveik visas magnis būna perėjęs į skystį – jeigu žmogus išpila tą skystį, jis išpila magnį. Tą skystį galima gerti, galima sriubą virti, nes mineralai išlieka net ir virimo temperatūroje.
http://www.vlmedicina.lt/2013/05/85-pro ... mptomus/2/
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 13 07 21, Sek 09:30

Per daktaro Ozo laida sake,kad turintiems spuogu negerti lieso pieno,nes jis gali butu spuogu priezastis.
O truputis sokolado odai nekenkia.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 13 12 30, Pir 13:02

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 14 03 18, Ant 17:10

РЕЦЕПТ ПОЧТИ ВЕЧНОЙ МОЛОДОСТИ

Все наверное, слышали про пророщенную пшеницу. За сутки прорастания в воде жизненная сила пшеницы увеличивается в 100 раз.
Но мало кто знает об уникальнейшем рецепте пророщенного грецкого ореха, жизненная сила которого за 2 недели прорастания в воде увеличивается в 1000 раз!

1 кг неочищенных грецких орехов залить холодной водой. Вода должна покрывать орехи.
Держать на подоконнике 2 недели, воду менять через день. 2 раза в сутки перемешивать орехи.
Через 2 недели орехи готовы к употреблению. Держать орехи нужно в холодильнике (внизу) в этой же воде. Дневная норма по 3 очищенных ореха утром и вечером. Этот рецепт принесет вам обновление, омоложение организма на клеточном уровне, восстановление иммунной и нервной системы, расшлаковку и очищение кровеносной системы, питание костной ткани организма.

С осторожностью применять при нарушениях деятельности поджелудочной железы (панкреатита).

Страница Глазами женщины
http://www.facebook.com/GlazamiZensiny
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė kami » 15 01 03, Šeš 22:10

VANDENS NAUDA ( pagal Jurate Ka)

Galima įvardinti 12 pagrindinių visų sutrikimų priežasčių. Jei egzistuoja bent viena iš jų, tai sąlygoja rimtus organizmo sistemų sutrikimus. Kaip bebūtų nemalonu, bet yra būtent taip.
VANDUO. Viena kūno sutrikimų priežastis - vanduo ir gėrimai. Iki 90% smegenis sudaro vanduo. Turbūt sunku būtų net įsivaizduoti, kas nutiktų, jeigu staiga jos nebegautų vandens. Jokia Coca cola, kava, arbata ar sultys smegenų nepasiekia!
Iš 96 tūkst. gyvų būtybių, gyvenančių Žemėje, tik žmogus valgo apdorotą maistą ir geria kažką vietoje vandens.
Na, žinoma, galima ilgai diskutuoti šia tema: ar galima gerti žalią ar juodą arbatą, kavą, kakavą, sultis. Turbūt tik maža dalis žmonių žino, kad daugelis žalios arbatos rūšių ir visa juodoji arbata šalina iš organizmo skysčius, kaip ir kava. Išgėrus vieną puodelį kavos, iš organizmo yra pašalinama apie 300 ml vandens!; ar reikia gerti tos arbatos ir kokios.

Mielieji žmonės, juk norėdami išplauti grindis, nenaudojame kavos! plaudami galvą, nenaudojame sulčių, juk neskalbiame arbata. Juk tokiems dalykams reikalingas universalus purvo tirpiklis ir šalintojas - vanduo!!! Taip ir mūsų ląstelėms reikalingas vanduo. Joms taip pat reikia išsivalyti,

Kiek reikia išgerti vandens per dieną? Kuo daugiau žmogus valgo, tuo daugiau jis ir turi išgerti vandens. Paprastai skaičiuojama taip: 1 kg kūno svorio reikalingi 2 šaukštai vandens, t.y. 30 ml. Kiekvienas labai paprastai gali pasiskaičiuoti. Tačiau tai yra bazinė rekomendacija. Jeigu žmogus valgo daug vaisių, daržovių, lengvai įsisavinamų augalinės kilmės baltymų, tuomet vandens pakanka mažiau. O jeigu valgoma daugiau mėsos, žuvies, kiaušinių, duonos, vartojama daug prieskonių, saldumynų, tokiu atveju vandens gerti reikia daugiau.

Troškulys, deja, ne pirmas vandens trūkumo ženklas. Ir juoką sukelia tokie pasiteisinimai, kai žmogus užsispyrusiai kartoja, kad "geriu tik tuomet, kai jaučiu troškulį". Kai žmogus pajaučia troškulį, jo organizme jau trūksta 0,5 l vandens!!!

Kai žmogus kreipiasi į gydytoją dėl cukrinio diabeto, ar klampaus kraujo, aukšto kraujospūdžio, rėmens, paprastai gydytojas rekomenduoja kokias nors tabletes, numalšinti simptomams. Pabandykite suprasti: cukriniu diabetu besiskundžiančio žmogau kraujyje, grubiai, ištirpinti 3 šaukšteliai cukraus. Jo kraujas jau saldus. Kuo tokioje situacijoje gali padėti cukrų mažinančios tabletės? Cukrus jau kraujyje. Čia psichologinio pobūdžio iliuzija. Iš kraujo tas cukrus niekur negali dingti. Ką su tokiu krauju įmanoma padaryti? Jį įmanoma praskiesti. Vandeniu. Ar galima toliau jį praplauti per inkstus? Taip, įmanoma. Tik tokiu būdu tą cukrų galima ištirpinti. Todėl pirmasis požymis yra torškulys, žmogui kyla nenugalimas poreikis ištirpinti cukrų. Ką tokioje situacijoje pataria gydytojas? Jis niekuomet nepatars gerti daugiau vandens, jis netgi uždraudžia gerti daugiau vandens.

Kaip jums toks požiūris? Reikia iš esmės keisti savo suvokimą apie daugelio organizmo problemų atsiradimo priežastis ir jų mažinimo būdus."
Vartotojo avataras
kami
 
Pranešimai: 15723
Užsiregistravo: 04 07 03, Šeš 21:21
Miestas: Šiauliai

Re: Sveika mityba

Standartinė veziuke » 15 02 09, Pir 09:28

" ...tirpi kava gaminama iš paprastos skrudintos maltos kavos.
Pasak specialisto, tirpios kavos gamybos procesas iš esmės yra labai panašus į tą, kurį naudojame gamindami kavą namuose. Kava ištirpinama karštame vandenyje, ekstrahuojamos tirpios medžiagos, vanduo išgarinamas ir gaunami tirpios kavos milteliai.
„Tačiau pats technologijos procesas yra sudėtingesnis“, – pažymėjo R. P. Venskutonis.
Jis tikina, kad jokios cheminės medžiagos tirpios kavos gamyboje nėra naudojamos, todėl tirpios kavos poveikis sveikatai yra toks pats, kaip paprastos kavos.
„Tirpioje kavoje yra daugiau kofeino, tačiau, gaminant gėrimą, tirpios kavos ir naudojame mažiau“, – sakė R. P. Venskutonis.
Anot jo, duomenų apie tirpios kavos toksiškumą nėra turbūt todėl, kad jos gamybos procesas yra pakankamai saugus."
http://skonis.lrytas.lt/mitybos-abc/ar- ... ikatai.htm
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
veziuke
 
Pranešimai: 17675
Užsiregistravo: 04 07 04, Sek 13:24

Re: Sveika mityba

Standartinė lukrecija12 » 15 03 05, Ket 11:19

Mane dabar sudomino kokoso aliejus ir jo turimos savybės. Todėl norėjau paklausti ar galima ant jo kepti daržoves? Nes stengiuosi valgyti sveikai, bet kartais labai noriu kažko kepto :(
lukrecija12
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 15 02 05, Ket 16:00

AnkstesnisKitas

Grįžti į Lieknėjančių forumas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių