Nemandrus suši Edutei
reikia:
juros dumbliu lapu
lipniu ryziu(galima "Skanejos" arba tuos rytietiskus,spec. sušiui skirtus)
lasisos sudytos ar rukytos.
ryziu acto(visai nebutinai)
valgoma su sojos padazu,krienu-garstyciu padazu,marinuotu imbieru(irgi nebutinai)
Pats paprasciausias budas.Pradedantiesiems

Isverdi ryzius,kaip parasyta,ir atvesini.Paimi viena lapa(blizgioji puse bus vidine),iskloji ji ryziais(nedideliu sluoksniu),palikdama gale krasteli neuztepta,paskui dedi lasisos juostele toliau nuo krasto,paskui dar kita(nu taip,kad mazdaug vienodi tarpai visur gautus).Suvilgai ta likusi krasteli ryziu actu(tiesiog rankas pasimirkai ir perbrauki,nereik labai slapint).O paskui susuki,pradedama nuo to pilnojo galo,o ta neuzteptaji prilipini susukus jau.Paskui supjaustai gabaliukais.Tai cia toks primityviausias budas pradedantiesiems,sakyciau.
As pati tai kerpu lapa pusiau ir darau is puses lapo,nes man skaniau mazesni,visa gali i burna isidet.Tada dedu tik viena juostele lasisos.Galima det bet ka-ikrus,darzoves ir t.t.Ka sugalvoji. Viska darau ant spec kilimelio,su kuriuo bandau paskui vyniot ir formuot,bet man dailus keturkampis neiseina(per daug,tiesa,ir nesistengiu)
Siaip yra internete net video medziaga,kaip daryt reikia,galima paziuret,tada gal lengviau,bent jau supratimas kazkoks atsiranda.
Tiesa,dar apie ryzius.Skanejos lipnus ryziai tinka,bet man jie nelabai.Tie rytietiski gan brangus,bet man jie labiau patinka,Tas ju pakelis toks apgaulingai mazas.Virti idedi ryziu nedaug,bet jie isbrinksta ir gan daug iseina,Tai gaunas daug taupiau,negu skanejos ryziai.
Viska susipirkt biski kainuoja,bet paskui labai ilgam visko uztenka